måndag 14 mars 2016

Jag är med jobb

Nu är vi äntligen på bättringsvägen. Vi hade svininfluensan! Så inte undra på att vi har varit så sjuka. 
En hemsk tid är förhoppningsvis bakom oss, för idag fick jag ett glädjande besked, jag har nämligen fått extra arbete som timvikarie inom sjukvården! 
Jag skickade iväg några ansökningar förra veckan, mest för att testa då jag vet hur svårt det är att få jobb som nykomling i vår lilla by, men döm om min förvåning när de ringde upp nästan genast och bad mig komma på intervju. Idag på morgonen hade jag intervjun och den gick över förväntan. Så jag hann inte ens åka hem innan de ringde upp mig på mobilen och erbjöd mig jobbet! Wow!


Jag visste att jag var tvungen att ha ett övertag då jag endast kan jobba dagpass på vardagar då min man jobbar kväll, men jag lovade att ställa upp 100% på helgerna, även med kort varsel, samt att jag lovade att ställa upp hela deras tuffaste period under sommaren. Dygnet runt. Mannen har semester då, så jag slipper oroa mig för vabb dagar och frånvaro. Detta tyckte de om. Samtidigt sålde jag in att det vore bra med en sommarvikarie som redan var varm i kläderna för de tryggar för de fasta rutinerna på avdelningen. Jag var tvungen att smöra på, för jag kände instinktivt att jag var tvungen att få det här jobbet, annars visste jag vad som hade väntat runt hörnet. Så jag valde att gå all in, visa lite självförtroende och för en gångs skull visa lite jävlar anamma och inte fega ut som vanligt. Detta är väldigt ovanligt när det gäller mig ,men som min man sa, alldeles för mycket står på spel. Jag var så nervös. Helt darrig när jag satte mig i bilen på väg hem, men det måste ha fungerat för nu är jag med jobb!

Näe, nu ska jag ta en kopp kaffe och bara njuta! Jag har redan 4 arbetspass inbokade. Onsdag till lördag.....äntligen känns det som att de ljusnar lite....Jag ska tacka ja till alla pass, kämpa och åter kämpa. Jag ska fortsätta leva snålt och alla pengar ska gå till skulderna, precis varenda krona!

28 kommentarer:

 1. Åh STORT GRATTIS!! Så himla skönt att det löste sig för er och att ni mår bättre nu! =)

  SV: Skoj att du gillade mina glödlamps insekter =)

  SvaraRadera
 2. Grattis, bra jobbat!
  /Maria

  SvaraRadera
 3. Grattis du behövs och behöver perfekt ! Passa på och koppla av på jobbet dvs lämna tankar på ekonomi och kyligt hem mm utan bara fokusera på just jobbet ,,, när du är där .
  och du tacka ja imen lägg inte dig tillgänglig alla pass var rädd om dig . Inom vården är det en balanse våga vara ledig som timvikarie . Sommarschema har du rätt till som sommar vik lycka till Helena

  SvaraRadera
 4. Lycka till och jobba inte ihjäl dig!

  SvaraRadera
 5. Varma grattis!! Men trots glädjen vill jag ändå stämma in i kören ovan som uppmanar måttlighet och att inte slita ut sig! Jobba men LAGOM MYCKET! Undvik att bränna ut dig.

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt - är glad för din/er skull! Kämpa på men gå inte över gränsen.

  SvaraRadera
 7. Tack för alla grattis! Ja jag vet att man ska ta det lugnt, men det är lättare att jobba med något man älskar =) Men jag förstår vad ni menar. Balansgång är viktigt. Jag har jobbat inom vården förut men suttit på kontor så det ska bli kul att jobba på "golvet" igen. Tog alltid extra pass inom vården förut bara för att kunna göra det. =)

  SvaraRadera
 8. Skönt att höra lite positiva signaler igen, ni gjorde oss alla lite oroliga ett tag med svininfluensa och allt:-)

  SvaraRadera
 9. Det var kul att höra! Stort grattis:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 10. Woho, GRATTIS!! Vad kul :-)

  SvaraRadera
 11. Grattis!
  Hoppas att du kommer att trivas med ditt extrajobb, du ser, det går framåt med stormsteg! :)

  SvaraRadera
 12. Grattis, fantastiskt kul att det går åt rätt håll!!!

  SvaraRadera
 13. Grattis, så skönt för er. Lycka till!

  SvaraRadera
 14. Åh så bra! Så skönt att höra, det värmer att höra dig lite gladare. Kör hårt. Karin

  SvaraRadera
 15. Fantastiskt - grattis! Passar på att tipsa om boken "Den rikaste mannen i Babylon".

  SvaraRadera
 16. Grattis, jag tror utmaningen i ert liv just nu snarare är er själva än omgivningen. Det här löser ni om ni vill.

  SvaraRadera
 17. Grattis! Har läst alla inlägg i din blogg hittils, tycker du har ett väldigt härligt driv och gör ett superjobb!

  Du skrev tidigare i bloggen att du kommer vara föräldraledig fram till sommaren. Jag vet ju inte hur ni har ordnat det med föräldrapenningen, men kom ihåg att man inte får arbeta de dagar som man tar ut föräldrapenning. (Har själv missat den detaljen en gång vid tillfälle och det var inget roligt att bli betalningsskyldig sedan.)

  SvaraRadera
 18. Gott! å vilket jättekliv framåt detta kommer att innebära i er avbetalning :) Ni kommer ju att bli klara mycket tidigare med ett så stort ekonomiskt tillskott.

  SvaraRadera
 19. Starkt jobbat - väntar på uppdatering :) spännande att följa resan..

  SvaraRadera
 20. Aarghh, jag gillar inte när det går så långt mellan uppdateringarna! Vill ju gärna höra hur det går för dig/er!!
  Styrke-kramar från Skåne

  SvaraRadera
 21. Hej!

  Precis läst igenom alla inlägg och alla kommentarer. Imponerad av din inställning och det du faktiskt genomför. Också förstått att allt det här tär ganska mycket er.

  Du nämnde att det fanns ganska mycket värde i huset. Har ni funderat något på att sälja huset och istället köpa en lägenhet? Skulle på så sätt kunna betala av alla eller en del av skulderna? Det kanske känns jädrans bittert att sälja huset men om möjligheten finns så kanske det är bättre att ha ett mindre pressat liv i en lägenhet än att bo kvar? Dessutom skulle det öppna enorma möjligheter att spara pengar nu när ni kommit över "koden" för hur ni ska bli rika längre fram i livet.

  Om det ens finns med på kartan att ni hamnar i en situation där kronofogen säljer ert hus på exekutiv aktion så det är det 100 gånger bättre att ni säljer själva. Tror inte man får ett bra pris när fogden säljer.

  Be happy!

  Hälsar Utdelningesseglaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och om det var så att huset var en anledningarna som ni hamnade i denna situation så kanske det är mest rätt att sälja huset som en del av lösningen? För att sedan kunna köpa ett annat hus längre fram när de ekonomiska förutsättningarna är dem rätta?

   Om ni väljer att bo kvar och kan fixa så att ett rum blir ledigt så är det bara att lägga ut på airbnb, hyra ut till student eller liknande.

   Radera
  2. tyvärr får man inte äga en bostadsrätt om man har skulder på kronofogden. Föreningarna accepterar inte det. Vi försökte faktiskt med detta förut=( Men tack för tipset. Jätte snällt av dig att tänka på oss.

   Radera
 22. Inspirerande blogg, skönt med variation. Så nu är du "The Underdog" som tappert kämpar dig uppåt, jag kommer att kolla in här med jämna mellanrum. Skall blir roligt att se hur ni får ordning på allt. Jag önskar er givetvis lycka till!

  SvaraRadera
 23. Hej, kredit mellan individer är en finansiell transaktion för att låna pengar direkt från personer utan ingripande av en bank. För det mesta är det gjort i en familj eller vänlig miljö. Men nyligen kan du låna från en främling. Jag är villig att erbjuda kredit till någon med förmågan att återbetala det utan bekymmer. Jag ser fram emot att hantera dig om du verkligen behöver kredit och om det är en bra vilja.

  E-post: ( simondurochefort@gmail.com )

  Whatsapp: +33756949346

  SvaraRadera