lördag 16 april 2016

jobb, bästa boten mot depression

Jag är så tacksam över mitt nya timjobb. Nedstämdheten och den ständiga oron som jag har brottats med på grund av ekonomin är nästan borta. Jag har inte haft tid att tänka! Sedan intervjun har jag arbetat varje dag förutom 2 dagars ledighet. Jag känner mig inte ett dugg trött, trots att jag fortfarande går upp på nätterna med de små när de vaknar, utan tvärtom, det känns som om jag är piggare och gladare än på länge. Det är så skönt att komma hemifrån ett par timmar varje dag, att få umgås med andra vuxna och känna att man gör någon nytta.  Sedan tycker jag att mina arbetspass är perfekta, endast 6 -7 timmar på vardagarna, och ibland något längre på helgerna. Idag ska jag arbeta 16-21, vilket är perfekt. Hela dagen har gått åt att gosa och stoja med familjen. Barnen kräver sitt. Men det känns tryggt att lämna dom med pappa några timmar medan jag går och tjänar ihop en extra slant till familjen. Tyvärr är vårdlönen inte något att direkt hurra över, men jag trivs väldigt bra. Jag älskar att jobba med människor, att det händer något hela tiden, och att det man gör är något viktigt, något meningsfullt, inte bara för mig, utan även för de jag vårdar, hjälper och tröstar.  Det känns inte så svårt att gå till jobbet när man älskar det man gör. Och det gör jag.

På något mirakulöst sätt klarade vi oss även denna månad trots all sjukdom och extra kostnader i samband med detta, men det blev såpass tight att jag var tvungen att skjuta på en räkning för att vi överhuvudtaget skulle klara oss. Nu har jag ca 250 kr kvar i plånboken, vilket ändå känns som en lyx, då det endast är 4 dagar kvar till barnbidraget. Tack gode gud för att man bor i Sverige och har rätt till barnbidrag! Men att leva såhär pass på gränsen hela tiden känns väldigt otryggt. Men just nu har vi inget annat val än att acceptera den här situationen och göra det bästa vi kan med det vi har....


20 kommentarer:

 1. Var stolta över er själva!
  Dessa motgångar kommer göra er till en starkare familj, när ni jobbat er igenom detta!

  SvaraRadera
 2. Låter som ett rejält lyft!

  Synd att det fortfarande är tight med pengarna dock. Kommer det bli bättre när lönen för nya jobbet kommer in?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja säkert lite bättre, men jag väljer att lägga varenda krona till skulderna. 1000 kr kommer jag att spara undan och gömma under madrassen=)

   Radera
  2. Men har du inte tidigare skrivit att det man tjänar över existensminimum tar kronofogden direkt? Eller har jag missuppfattat eftersom du pratar om att spara?

   Radera
  3. kronofogden vet inte om att jag jobbar. De drar från min föräldrapenning. Först efter årsskiftet får de reda på detta. Det är så många fuskar och har satt i system att byta jobb ofta för att slippa betala. Jag vill absolut inte göra så. De dagar jag är föräldraledig drar kronofogden automatiskt. När jag jobbar kommer jag automatiskt själv betala in. 1000 kr ska jag spara undan ifall vi blir sjuka eller dylikt.

   Radera
 3. Bra! Kämpa vidare. Håll i. :)

  SvaraRadera
 4. Åh vad glad jag blir för dig och så härligt att läsa att det känns bra o att det går åt rätt håll för er. Njut av energin du får av att jobba o känna att du gör skillnad på flera plan! Stor kram Karin

  SvaraRadera
 5. Bra kämpat, nu är ni på rätt väg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag hoppas verkligen det. Men det är lååång väg kvar och jag är fortfarande väldigt orolig =(

   Radera
 6. Åh, så härligt att höra att det går bra för er! Bra att du satsar på en buffert. Extra viktigt när ni lever på gränsen för vad er ekonomi klarar.
  Hur går halveringsleken?
  /Kramar från Skåne

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Vilken fantastisk inspirationskälla du är! Jag tycker halveringsleken är ett så otroligt smart sätt att involvera dina barn på ett positivt sätt. Själv så googlade jag runt på diverse bloggar i jakt på inspiration för att orka spara när allt jag vill är att ha mer, vara lite snyggare och lite trendigare :) Den inspirationen hittade jag här, och inte på ett skrämmande "akta dig för kronofodgen". Jag hoppas det går bra för er!

  SvaraRadera
 8. Hej, kredit mellan individer är en finansiell transaktion för att låna pengar direkt från personer utan ingripande av en bank. För det mesta är det gjort i en familj eller vänlig miljö. Men nyligen kan du låna från en främling. Jag är villig att erbjuda kredit till någon med förmågan att återbetala det utan bekymmer. Jag ser fram emot att hantera dig om du verkligen behöver kredit och om det är en bra vilja.

  E-post: ( simondurochefort@gmail.com )

  Whatsapp: +33756949346

  SvaraRadera
 9. Jag heter Darci Lyne. Detta är en mycket lycklig dag i mitt liv tack vare den hjälp som Dr. .nosakhare har gett mig för att hjälpa mig att återfå min ex-man med sin trollkärlek och magi. KONTAKT
    -Mail- blackmagicsolutions95@gmail.com
    Whats-app: +2349083639501
  vill du ha din ex tillbaka?
  vill du ha en kärleksförtrollning för en ny älskare?
  Barnlös problemlösning?
  en lösning på sjukdomar och sjukdomar i kroppen

  SvaraRadera