onsdag 9 mars 2016

Dyrt att vara sjuk

Förra veckan började ett av barnen att hosta och kraxa. Jag trodde att det var en enkel förkylning, men ack så fel jag trodde. Inom loppet av ett par dagar var hela familjen däckade av den nya influensan. Riktigt otäckt. Barnen hade över 40 graders feber och svåra andningsbesvär. Det blev ett par rundor fram och tillbaka till akuten, och tillslut skrev läkaren en massa läkemedel på recept. Det var allt från de vanliga febernedsättande medicinen till hostmedicin, men även luftrörsvidgande medicin som skulle inhaleras in via en andningsmask. När läkaren väl började rabbla upp vad han hade skrivit ut kom paniken farande. Hur skulle vi ha råd med detta? Vi hade redan åkt fram och tillbaka till akuten ett par gånger och där rök bensin budgeten, för att inte ens nämna att maken var sjukledig från jobbet. Jag hade väldigt nära till tårarna då jag plötsligt kom på att medicinen till barnen var numera gratis sedan årsskiftet! Vilken lättnad.  Precis där och då,när jag åter insåg hur det är att vara fattig, kändes det som om jag vann högsta vinsten.

Det är utan tvekan dyrt att vara sjuk, och jag hoppas bara att det här inte blir den sista spiken i kistan för vår familjs ekonomi....


7 kommentarer:

 1. Stackars er - vilken otur.

  SvaraRadera
 2. Åh fy, jag har hört att årets influensa är riktigt elak! Så jobbigt när barnen blir riktigt sjuka, särskilt om man själv blir smittad också. Skönt att ni verkar vara på bättringsvägen (?) Krya på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja sista veckan har varit riktigt hemsk! Vi är fortfarande sjuka...det tar aldrig slut...

   Radera
 3. Jag har för mig att man kan få nedsättning i inbetalningen till Kronofogden när det gäller medicin. Ring och kolla med dem!

  SvaraRadera
 4. Hej, kredit mellan individer är en finansiell transaktion för att låna pengar direkt från personer utan ingripande av en bank. För det mesta är det gjort i en familj eller vänlig miljö. Men nyligen kan du låna från en främling. Jag är villig att erbjuda kredit till någon med förmågan att återbetala det utan bekymmer. Jag ser fram emot att hantera dig om du verkligen behöver kredit och om det är en bra vilja.

  E-post: ( simondurochefort@gmail.com )

  Whatsapp: +33756949346

  SvaraRadera