torsdag 10 mars 2016

sjukstugan fortsätter

I morse var mannens hela kudde indränkt i blod. Det hade gått igenom kudden, genom lakanen och t.om genom bäddmadrassen! Vi hostar oss igenom nätterna , och jag hostar upp en hel del blod. Så nu är det farbror doktorn igen för mannen, själv försöker jag hålla ut ett tag till.  Tur som är börjar barnen må bättre. Men min man är riktigt dålig. Han försökte åka till jobbet igår, men blev hemskickad efter en timme. Jag känner återigen att det är inte långt till tårarna. Jag är helt slut efter alla vaken nätter, och oron sträcker sig inte bara över vårt sjukdomstillstånd utan även över ekonomin.

 Efter att ha grubblat halva natten kom jag på att vi måste skaffa oss en nöd buffert. Oförutsedda saker kommer att hända. Och trots att vi inte har råd att spara undan en enda krona så måste vi ändå hitta ett sätt att göra detta.

Jag är fortfarande mammaledig, men jag skulle kunna jobba extra några timmar varje dag. Det är svårt att hitta jobb på orten, men det kanske inte är helt omöjligt? Dags att börja ringa runt.....

12 kommentarer:

 1. Sånt där tar helt knäcken på en även om ens ekonomi är rock solid. Fastlåst hemma, sjuk och med sjuka barn, det är helt outhärdligt.

  SvaraRadera
 2. O så tråkigt ännu mera stress för nödvändiga ofrånkommliga utgifter , men,,, som du var inne på ett extra jobb. Nu inför sommaren sök inom vården du behövs och du behöver det sök kvällar nätter inom tex äldreomsorgen . Många extra jobbar inom vården på sommaren extra pengar , testa något nytt tusen orsaker vår äldsta sommarjobbare är en pensionerad bankkvinna på 70 år . Så din tanke förverkliga den , börja redan nu i vår . Lycka till

  SvaraRadera
 3. Kan även jag rekommendera äldrevården.
  Hustrun och jag har ju igentligen gått i förtida pension men mellan oktober till april, tröttnar hon ibland på att nöta på sin gubbe och då hoppar hon in i äldrevården på timmar på sina egna villkor.

  Dom är desperata efter folk och tar alla, även utan adekvat utbildning.

  Du kan välja att bara jobba när din man är hemma och kan ta hand om barnen!

  SvaraRadera
 4. Om ni vill ha ihop en akut nödbuffert NU! Plocka ihop ett gäng saker och lägg ut till försäljning via Tradera, Blocket eller kanske Facebookgrupper (jag har inte koll på såna). Bestäm er för att få ihop en viss summa och öppna varje skåp, förråd, låda osv och plocka grejer tills ni fått ihop minst det ni tänkte er.

  Ibland får man inte riktigt så mycket som man skulle vilja för en sak medan man för andra får förvånande bra betalt.

  Ååå... allt går att sälja, eller i alla fall nästan allt.

  (använd sen begagnat packmaterial typ kartonger och plastkassar hemifrån, paket får bli fula och knöliga. Det är bara tejp som behövs ny)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna för bra tips! Har satt ut varor på en köp och sälj grupp på facebook=) Nu hoppas jag få napp.

   Radera
 5. Åh vilken otur att ni blivit sjuka. Årets influensa är inte att leka med. Hoppas ni får hjälp snabbt. Lycka till med extrajobb och krya på er!

  SvaraRadera
 6. Det är hemskt när familjen blir sjuk. När en familjemedlem är sjuk är det helt hanterligt men när alla är sjuka samtidigt..eller ännu värre när det går runt..det är jobbigt även för oss som har en ordnad ekonomi så jag kan bara tänka mig hur det känns när man dessutom är stressad över pengarna.

  SvaraRadera
 7. Usch jag hoppas verkligen att ni piggnar på snart, aldrig roligt att vara sjuk...fattig eller rik... <3
  Ingen utav er sysslar med något hantverk...tänkte som går att sälja för en rimlig summa...annars är det ju som det stod i en annan kommentar...det mesta går att sälja...om inte via nätet så kanske ni kan stå på loppis?
  Sköt om er och styrkekramar <3

  SvaraRadera
 8. Tack för alla krya på kramar! Jag har faktiskt redan sökt jobb som undersköterska och idag har jag varit på intervju och fått jobb! =)
  Som timmis, men med goda chanser att få fast i framtiden=) Sååååå lycklig!!!

  SvaraRadera
 9. Stort grattis till jobbet!! Det kommer att påskynda er väg till skuldfrihet!! Många kramar härifrån!!
  /Sara

  SvaraRadera
 10. Hej, kredit mellan individer är en finansiell transaktion för att låna pengar direkt från personer utan ingripande av en bank. För det mesta är det gjort i en familj eller vänlig miljö. Men nyligen kan du låna från en främling. Jag är villig att erbjuda kredit till någon med förmågan att återbetala det utan bekymmer. Jag ser fram emot att hantera dig om du verkligen behöver kredit och om det är en bra vilja.

  E-post: ( simondurochefort@gmail.com )

  Whatsapp: +33756949346

  SvaraRadera